Recepty

Recepty > polévky > bramboračka s houbami a zeleninou

Bramboračka s houbami a zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, celer, petržel, mrkev, cibule, sušené houby, česnek, celerová nať, máslo, mouka, majoránka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Sušené houby si dáme předem namočit na půl hodiny do studené vody. Přivedeme k varu 1 litr vody, osolíme, přidáme nakrájené brambory, nastrouhaný celer, petržel a mrkev, cibuli a překrájené houby. Vaříme doměkka. Polévku zahustíme jíškou. Do hotové polévky rozmačkáme česnek. Okořeníme majoránkou, celerovou natí a pepřem.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Bramboračka s houbami a zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.