Recepty > polévky > bramboračka nakyselo se žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
brambory, čerstvé žampióny, hladká mouka, mléko, zakysaná smetana, ocet, vejce, čerstvý kopr, kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl
Recept na přípravu:
Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem, houbami, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Poté koření vyjmeme, polévku zahustíme moukou s mlékem, povaříme a přilijeme zakysanou smetanu. Dochutíme octem a solí. Polévku na talířích zdobíme nasekaným čerstvým koprem a do každé porce přidáme jedno ztracené vejce. Podáváme s čerstvý bílým pečivem.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Smetanová žampionová polévka
Bramboračka nakyselo se žampiony má své chuťové kouzlo.