Recepty

Recepty > polévky > bramboračka nakyselo se žampiony

Bramboračka nakyselo se žampiony

Suroviny potřebné pro přípravu:

brambory, čerstvé žampióny, hladká mouka, mléko, zakysaná smetana, ocet, vejce, čerstvý kopr, kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl

Recept na přípravu:

Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem, houbami, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Poté koření vyjmeme, polévku zahustíme moukou s mlékem, povaříme a přilijeme zakysanou smetanu. Dochutíme octem a solí. Polévku na talířích zdobíme nasekaným čerstvým koprem a do každé porce přidáme jedno ztracené vejce. Podáváme s čerstvý bílým pečivem.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Smetanová žampionová polévka

Recepty
Motto

Bramboračka nakyselo se žampiony má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.