Recepty > polévky > bramboračka na másle
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 brambor, máslo, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1 pórek, sůl, mletý pepř, kmín, hrst hub, majoránka, polovina šálku hladké mouky
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zlehka orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájené brambory a zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek). Osmahlou zeleninu osolíme, opepříme, přidáme kmín, zalijeme vodou a necháme vařit. Po chvíli přidáme houby a dále vaříme. Celková doba vaření cca 40 minut (dokud není zelenina měkká). Poté si z másla a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme povařit dalších 10 minut, poté přidáme majoránku a vaříme ještě dalších 5 minut.
Další recepty:
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Krémová bramboračka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka česnečka zahuštěná hladkou moukou smíchanou s vodou.
Bramboračka pro děti zahuštěná světlou jíškou.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry, které necháme rozpustit.
Bramboračka s kroupami do které nakonec vmícháme posekanou petrželovou nať.
Aljašská treska na másle
Ochutnejte recept bramboračka na másle.