Recepty > polévky > bramboračka jako od babičky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brambor, 50 g celeru, 2 stroužek česneku, 1 hrst hub, 50 g mrkve, 30 g petržele, 1 lžíce sádla
Recept na přípravu:
Houby namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody a poté pokrájíme. Brambory a zeleninu nakrájíme na kousky. Zeleninu zlehka osmažíme na rozehřátém sádle, přidáme brambory a vymačkané houby, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Když jsou ingredience měkké, podle chuti dosolíme a okořeníme. Jíšku rozmícháme v troše vody, vlijeme do polévky a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec přidáme majoránku.
Další recepty:
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramborová kaše hustotu docílíme dle množství použitého mléka.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Babiččina bramboračka
Ochutnejte recept bramboračka jako od babičky.