Recepty > polévky > boršč s červenou řepou a uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené řepy, 300 g vařeného uzeného masa, hovězí vývar, 200 g kysaného zelí, 50 g anglické slaniny, 200 g zakysané smetany, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 2 lžíce oleje, pažitka, křen, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
V hrnci zahřejeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podrcený česnek a slaninu a restujeme. Přidáme kostky zeleniny a restujeme. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, podlijeme vývarem, vložíme koření v plátýnku nebo v sítku a vaříme doměkka. Do polévky přidáme kysané zelí. Zakysanou smetanu smícháme s křenem a pažitkou a servírujeme s polévkou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Smetanová koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Ukrajinský boršč
Ochutnejte recept boršč s červenou řepou a uzeným masem.