Recepty > omáčky > boršč s čerstvou červenou řepou
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g červené řepy, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového masa, 100 g mrkve, 100 g petržele, 300 g brambor, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 200 g kysaného zelí, 200 g smetany, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, kopr
Jak připravit tento recept:
Nejprve uvaříme červenou řepu ve slupce a po ochlazení ji nakrájíme na kostičky. Pak na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a k ní přidáme maso nakrájené na kostky. Zprudka osmahneme a pak dusíme společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Dále osmažíme zeleninu nakrájenou na kostky. Až bude maso poloměkké přidáme k němu zeleninu a řepu. Dusíme. Ke konci přidáme kysané zelí a kopr. Boršč dochutíme kořením a česnekem. Při podávání na talíři ozdobíme boršč smetanou a koprem.
Další recepty:
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Koprová omáčka z mléka zahuštěná moukou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Smetanová žampionová polévka ozdobená nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Kuřecí perkelt s těstovinami necháme dusit asi 20 minut.
Sýrová omáčka na špagety
Dozvíte se zde, jak se připravuje boršč s čerstvou červenou řepou a recept na přípravu.