Recepty > polévky > boršč bez zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Hovězí a uzené (nebo vepřové) maso, 3 červené řepy, fazole, kořenová zelenina, 6 brambor, sladká nebo zakysaná smetana, 8 kuliček nového koření, pepř, sůl, moučkový cukr, ocet
Recept na přípravu:
Uvaříme si maso s novým kořením, které vyjmeme a dáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku, uvařenou řepu oloupeme a rozčtvrtíme, po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu, necháme krátce projít varem a dochutíme.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Mléková polévka kterou posypeme sekanou pažitkou.
Červený boršč se zelím a řepou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Falešná dršťková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Ruský boršč
Ochutnejte recept boršč bez zelí.