Recepty > polévky > blesková zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 lžic oleje, 3 plné lžíce hrubé mouky, sůl, drcený kmín, mletý černý pepř, Vegeta, 2 vejce, 1 cibule, mražená francouzská zeleninová směs, 1,5 l vody, špetka harmonie chuti
Recept na přípravu:
Na oleji osmažíme hrubou mouku, osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, Vegetu a 2 vejce, které rychle mícháme, až se vejce spojí s moukou a ztuhnou (podobá se drobence). Vmícháme jemně pokrájenou cibuli a mraženou zeleninovou směs (Francouzskou, Pražskou apod.). Promícháme, zalijeme horkou vodou, povaříme 15 minut a podle potřeby dochutíme.
Další recepty:
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou nakonec posypeme koriandrem.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Pohanková polévka recept
Blesková zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.