Recepty > polévky > bílá zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
pórek, mrkev, čerstvá petrželka, čerstvá pažitka, máslo, dětská krupička, masox, vejce, sůl
Recept na přípravu:
Pórek a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme máslo, přisypeme dětskou krupičku a osmahneme do zlatavé barvy. Zalijeme teplou vodou a přidáme nakrájený pórek, mrkev a masox. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Přidáme vaječný žloutek a důkladně promícháme. Přisypeme nasekanou petrželku a pažitku. Dochutíme solí a můžeme podávat.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Kari rizoto
Bílá zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.