Recepty > vegetariánské > bezmasý boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g červené řepy, 200 g mrkve, 100 g celeru, 200 g kysaného zelí, 100 g petržele, 4 brambory, 2 cibule, 1 rajčatový protlak, 100 g uzeného tofu, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 lžička cukru krupice, sůl
Postup přípravy:
Olej rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli, mrkev, petržel a celer, které si předem nakrájíme na kostičky. K osmahnuté zelenině poté přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené a vaříme 20 minut. Do druhého hrnce vložíme nakrájené kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a nahrubo nastrouhanou červenou řepu. Vaříme 20 minut a poté obsah obou hrnců smícháme, vyjmeme bobkový list a přidáme uzené tofu rozmixované v troše vody. Necháme přejít varem a můžeme podávat.
Další recepty:
Chlebová polévka s vajíčkem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Recept na sojové mléko z bobů.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Ruský boršč vaříme na mírném ohni doměkka.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Boršč bez masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje bezmasý boršč.