Recepty > kuře > baskické kuře se šunkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 4 lžíce oleje, 3 zelené papriky, 100g šunky, 5 rajčat, 2 cibule, 3 dl bílého vína, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky papriky
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme mletým pepřem a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, cibuli, šunku, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, sladkou papriku, podlijeme vínem a zvolna dusíme.
Podáváme s rýží jako přílohou.
Další jídla:
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na baskické kuře
Recept na přípravu jídla baskické kuře se šunkou přináší na talíř inspiraci.