Recepty > polévky > banánová polévka s parmezánem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml vody nebo vývaru, 1 banán, sůl, 100 g strouhaného sýra parmezán
Postup přípravy:
Na rozehřáté máslo vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Poté ji zaprášíme moukou, chvíli osmažíme, vlijeme vodu nebo vývar, dobře rozšleháme a provaříme. Poté do polévky vložíme na kolečka nakrájený oloupaný banán a krátce povaříme. Poté necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka. Nakonec polévku znovu ohřejeme, osolíme, nalijeme do šálků a zasypeme strouhaným parmezánem.
Další recepty:
květáková polévka, frankfurtská polévka, sýrová polévka, francouzská pórková polévka, velikonoční zeleninová polévka, žampionová polévka, babiččina bramboračka, houbové knedlíčky do polévky, žampionový krém, kvasnicová polévka s krupicí, dršťková polévka, sýrová roláda, slepičí polévka s játrovými knedlíčky, česnečka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.