Recepty > hovězí maso > bamie
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Recept na přípravu bamie, pokrmu arabské kuchyně.
Potřebné suroviny:
1/2 kg hovězího masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička koriandru, 1 lžička kuminu (římského kmínu), mletá sladká paprika, sůl, pepř, 3 lžíce rajského protlaku, 1 sklenice okry (obchod s tureckými potravinami)
Postup přípravy:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na který vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, podusíme, vložíme na kostky nakrájené maso a koření. Když je maso ze všech stran osmahnuté, zalijeme vodou a necháme 1 hodinu vařit. Poté přidáme rajsky protlak a okru a vaříme dalších 30 minut.
Jako přílohu podáváme kuskus a zeleninový salát.
Další recepty:
farmářský guláš, chilli con carne, hovězí plátky, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí plátky na houbách, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí na česneku, segedínský guláš, ruský boršč, hovězí s pórkovou omáčkou, zapečené mexické plátky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.