Recepty

Recepty > polévky > bakoňská houbová polévka

Bakoňská houbová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvé houby, sádlo, cibule, karotka, celer, petržel, petrželová nať, smetana, zakysaná smetana, hladká mouka, hrubá mouka, vejce, vývar, sladká mletá paprika, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmahneme, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželovou natí a zvolna dusíme asi 10-15 minut. Zalijeme vývarem, přidáme nahrubo nastrouhanou karotku, petržel a celer a společně vaříme. Mezitím si připravíme halušky. Z osolené hrubé mouky a vajíčka vypracujeme těsto, z něhož tvoříme malé halušky a ty zavaříme do polévky. Před koncem přípravy přidáme do polévky smetanu, v níž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku. Ještě krátce provaříme a každou porci na talíři ozdobíme lžičkou kysané smetany.

Další recepty:
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Kari rizoto

Recepty
Motto

Bakoňská houbová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.