Recepty > vepřové maso > babiččiny kotlety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové kotlety, máslo, 1 celer, 1 jablko, 8 sušených švestek, olej, plnotučná horčice, pepř, muškátový oříšek, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 šlehačka
Postup přípravy:
Na rozehřátém másle pozvolna smažíme nastrouhaný celer, když lehce zhnědne, přidáme nastrouhané jablko a další přibližně 2 minuty pomalu prohříváme. Do horké směsi dáme sušené švestky, vše shrneme na kraj pánve a občas promíchneme. Na uvolněnou část pánve nalijeme olej, na který vložíme naklepané kotlety, které jsou z jedné strany namazané horčicí, z druhé strany okořeněné pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a smažíme z každé strany (začneme stranou potřenou hořčicí). Poté kotlety zalijeme sojovou omáčkou a šlehačkou a ještě jednou obrátíme. Sos ze smetany, sojové omáčky a šťávy, která vytéká z celerové směsi mícháme, až se začne vařit a zhoustne. Poté odstavíme z plotny.
Babiččiny kotlety podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Další recepty:
maso na gril, vepřové kotlety, guláš bez míchání, medová marináda, pivovarský tokáň, segedínský guláš, grilovaná krkovice, vepřové kotlety na pomerančích, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové maso v karamelu, zapečené kotlety na slanině, vepřová játra na zázvoru, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.