Recepty > polévky > babiččina bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
olej, cibule, mouka, 4 brambory, 1 mrkev, 2 hlavičky květáku, kedlubna, paprika, hrášek, sušené houby, nové koření, pepř, kmín, majoránka, svazek zelených natí, sůl nebo podravka, česnek, zelená petržel
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a rychle zamícháme, aby se nám neutvořily hrudky. Poté zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou mrkev, květák, kedlubnu, kousek najemno nakrájené papriky, lžíci mraženého hrášku, 2 lžíce sušených, předem namočených hub, 6 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, lžičku kmínu, lžičku majoránky, pokud máme zahrádku, svazek zelených natí - jen vyvařit (celer, libeček, 1 kopřiva, petržel). Osolíme nebo přidáme lžíci podravky a vaříme. Když se polévka dovaří, přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou zelenou petržel.
Další recepty:
květáková polévka, řecká čočková polévka, žampionová polévka, čočková polévka se zeleninou, hustá květáková polévka, zelňačka s cizrnou, polévka z kuřecích krků, ruská slepičí polévka, česnečka, žampionový krém, dršťková polévka, italská zeleninová polévka minestrone, česnečka se šunkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.