Recepty > polévky > asijská polévka z kuřecího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí maso, sušené houby, mražený zelený hrášek, čerstvý zázvor, olej, drůbeží vývar, sójová omáčka, červené papriky, pórek, solamyl, čínské skleněné nudle
Recept na přípravu:
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a větší část zázvoru v něm podusíme. Zalijeme vývarem a přidáme sójovou omáčku. Do této směsi přidáme kuřecí maso a dusíme asi 15 minut. Měkké kuřecí maso vyjmeme. Do polévky přidáme hrášek, předem namočené a na menší kousky pokrájené houby, pokrájené papriky a pórek nakrájený na tenká kolečka. Veškerou zeleninu důkladně povaříme. Uvařenou zeleninu vyjmeme z polévky. Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme do vroucí polévky a za stálého míchání povaříme. Polévku dochutíme sójovou omáčkou, vrátíme zeleninu, kuřecí maso nakrájené na tenké plátky a přidáme čínské nudle. Znovu na mírném ohni povaříme. Polévku podáváme posypanou zbytkem nasekaného zázvoru.
Další recepty:
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Vaječný svítek do polévky
Asijská polévka z kuřecího masa má své chuťové kouzlo.