Recepty

Recepty > polévky > asijská polévka na kari koření

Asijská polévka na kari koření

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuřecí prsíčka, bujónová kostka, rýže, mrkev, jablka, cibule, mléko, solamyl, citrón, kari koření, sůl

Recept na přípravu:

V hrnci na rozpuštěném másle osmahneme jádřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na malé kousky pokrájená kuřecí prsíčka obalíme v kari koření a přidáme je k jablkům. Za stálého míchání je osmahneme dozlatova. Pak přidáme důkladně propláchnutou rýži, vmícháme hrubě postrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, trochu soli a podusíme pod pokličkou asi dvě minuty. Vše zalijeme horkou vodou, přidáme rozdrobenou bujónovou kostku a vaříme na mírném ohni doměkka. Když je polévka hotová, smícháme solamyl s mlékem a strouhanou citrónovou kůrou a přidáme vše do polévky. Za stálého míchání ještě povaříme do zhoustnutí. Podáváme ještě teplé.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Kari rizoto

Recepty
Motto

Asijská polévka na kari koření má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.