Recepty > řecká kuchyně > artyčoky v olivovém oleji se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 artyčoky, 1/2 šálku olivového oleje, 2 kostky cukru, 1 cibule, šťáva z 1 citronu, 1 brambor, 1 mrkev, 1/2 šálku hrášku, sůl, kopr
Postup přípravy:
Artyčoky očistíme od vnějších tvrdých listů, stonky okrájíme, vnitřní květy vyškrabeme lžičkou. Artyčoky rozpůlíme a vložíme do silně slané nebo citronové vody abychom předešli jejich zčernání. V hlubší pánvi s poklicí rozpálíme olivový olej, na který vložíme nakrájenou cibuli a cukr a krátce osmahneme. Artyčoky slijeme, přidáme do pánve, zalijeme citrónovou šťávou a na malém ohni dusime pod pokličkou přibližně 20 minut. Poté přidáme vodu, brambory a mrkev nakrájené na kostičky, hrášek a vaříme zvolna do změknutí. Nakonec osolíme a posypeme koprem.
Další recepty:
salát tzatziky, paella de Almeria, chilli con carne, španělská polévka gazpacho, kuře na paprice, játrová omáčka, úhoř na víně, česnečka, ratatouille, řecká musaka, těstovinový salát, recept burritos s kuřecím masem a rýží, mexická polévka s rýží
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.