Recepty

Recepty > polévky > andulka

Andulka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g brambor, 3 střední mrkve, 150 g hrášku, 1 pórek, olivový olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, drcený kmín, 1 kostka zeleninového bujónu

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou (cca 1,5 litru), osolíme a společně s bujónem vaříme asi 10 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje osmažíme pórek, přidáme mrkev a hrášek a chvíli smažíme společně. Z hrnce s uvařenými bramborami jich asi polovinu vybereme a přidáme na pánev k zelenině. Zamícháme a všechno dohromady opékáme 5-10 minut. Pak vmícháme lžičku kmínu, špetku pepře a přistrouhneme kousek muškátového oříšku. Brambory zbylé v hrnci ve vývaru rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Vsypeme osmaženou zeleninu a promícháme. Podle chuti dosolíme.

Další recepty:
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Francouzská pórková polévka do níž nasypeme kostičky opražené housky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Hrstková polévka

Recepty
Motto

Andulka polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.