Recepty

Recepty > polévky > žlutá jarní polévka

Žlutá jarní polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí vývar, cibule, mrkev, květák, česnek, smetana, hladká mouka, vejce, bobkový list, hřebíček, fenykl, šafrán, šalvěj, kmín, sůl

Recept na přípravu:

Hovězí vývar povaříme s bobkovým listem, hřebíčkem, fenyklem, šafránem, šalvějí a s kmínem. Po deseti minutách varu odstavíme z ohně a necháme ještě asi deset minut louhovat. Scedíme a do vývaru přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a na drobné růžičky rozebraný květák. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Vaříme do změknutí. Na závěr přidáme smetanu, do níž jsme rozmíchali mouku s vaječným žloutkem a krátce ještě povaříme. Žlutou jarní polévku můžeme podávat s játrovými knedlíčky nebo s krupicovými noky.

Další recepty:
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Krémová zelňačka se smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Jarní minestrone

Recepty
Motto

Žlutá jarní polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.