Recepty > polévky > zimní polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 stroužky česneku, 2 tuříny, 2 celery, 2 brambory, 350 g dýně, 2 mrkve, 1/4 hlávky zelí, 50 g másla, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Najemno posekaný česnek, na kostičky nakrájený celer, mrkev a tuřín osmahneme na 30 g rozehřátého másla. Když zelenina změkne (ale je stále ještě bez barvy), přilijeme 2 litry vody, osolíme a hodinu vaříme na mírném ohni. Poté přidáme nakrájené zelí, dýni a brambory a vaříme 30 minut. Hotovou zimní polévku přelijeme do polévkové mísy, doplníme zbylým máslem a ještě horkou podáváme.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami kterou podáváme posypanou nasekanou petrželí.
Hovězí roláda z mletého masa - do mléka přidáme na kostičky nakrájený rohlík...
Vývar z morkových kostí se zeleninou a nudlemi.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůžičku.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou - hlávku kapusty rozkrojíme na poloviny...
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se kterými ji podáváme.
Zelná polévka z kysaného zelí.
Zelná polévka s klobásou kterou pokrájíme a osmahneme.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Vývar z hovězího žebra a kuřecího korpusu.
Zelný vývar z uzených kostí
Ochutnejte recept zimní polévka.