Recepty > polévky > zimní bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 středně velké brambory, 2 lžíce kořenové zeleniny, kousek kapusty, 2 lžíce másla, sůl, majoránka, česnek, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce krupek, špetka sušených hub, kmín, petrželka
Recept na přípravu:
Na lžíci másla podusíme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme půl hodiny předem namočené a pokrájené houby, kmín, česnek utřený se solí, majoránku, na kostky nakrájené brambory a ve vlažné vodě rozkvedlané krupky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme a důkladně rozmícháme. Přidáme do polévky a společně ještě 15 minut povaříme.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Italská zeleninová polévka minestrone
Zimní bramboračka má své chuťové kouzlo.