Recepty

Recepty > polévky > zimní bramboračka

Zimní bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 středně velké brambory, 2 lžíce kořenové zeleniny, kousek kapusty, 2 lžíce másla, sůl, majoránka, česnek, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce krupek, špetka sušených hub, kmín, petrželka

Recept na přípravu:

Na lžíci másla podusíme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme půl hodiny předem namočené a pokrájené houby, kmín, česnek utřený se solí, majoránku, na kostky nakrájené brambory a ve vlažné vodě rozkvedlané krupky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme a důkladně rozmícháme. Přidáme do polévky a společně ještě 15 minut povaříme.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Zimní bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.