Recepty

Recepty > ostatní > žemle na hamburger

Žemle na hamburger

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

200 ml horké vody, 2 lžíce másla (necháme ho rozpustit), 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 680 g hladké mouky, 40 g droždí, 200 ml mléka
Na ozdobu: 1 hrst sezamových semínek
Na potření: 2 vejce

Postup přípravy:

Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme ostatní suroviny. Mícháme, až se vše spojí do pevné masy, hněteme v dlaních. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu na teplém místě kynout.

Poté těsto rozdělíme na jednotlivé žemle, které poklademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Přikryjeme utěrkou a necháme 45-60 minut vykynout.

Vykynuté žemle pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Upečené žemle na hamburger vyjmeme a necháme vychladnout. Když změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.

Další recepty:
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Sýrové smaženky jsou vhodná příloha k salátům.
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Špenátové tousty pečeme 10 minut.
Zapečené brambory se šlehačkou a sýrem
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Naložené olomoucké tvarůžky necháme asi 3 dny uležet.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Křenová pěna je připravená ze šlehačky a křenu.
Recept na americký hamburgr

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo žemle na hamburger.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.