Recepty

Recepty > vegetariánské > zelné závitky bez masa

Zelné závitky bez masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

zelí, rýže (uvařená), žampiony, pórek, kousek červené papriky, máslo, sůl, pepř

Postup přípravy:

Ze zelí odlupujeme jednotlivé listy, které spaříme v horké vodě, aby změkly. Vyřízneme košťál. Polovinu zbylé hlávky nakrájíme nadrobno, z druhé poloviny si uděláme salát. Na rozehřátém másle podusíme nakrájené žampiony, pórek, kapii a proužky zelí, přidáme vařenou rýži (měla by tvořit přibližně polovinu směsi), promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme. Přidáme ještě kousek másla a necháme chvíli odpočinout - rýže nasákne šťávou z dušení zeleniny a směs bude celistvější. Na každý plátek zelí poklademe tolik směsi, aby šel závitek zavinout. Zavineme a poklademe do zapékací mísy tak, aby byly těsně vedle sebe, aby se nerozmotaly. Nahoru na závitky položíme kousek másla, podlijeme vodou tak do čtvrtiny závitků, přikryjeme a pečeme při 160 °C 20-30 minut, posledních několik minut odkryté. Dobrou chuť.

Další recepty:
Knedlíčky z pohanky podáváme k omáčkám.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Zelné závitky s rýží

Recepty
Zelňačka bez masa

Dozvíte se zde, jak se připravují zelné závitky bez masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.