Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s uzeným masem

Recept - Zelňačka s uzeným masem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

100g kysaného zelí, 1200g uzené plece nebo kolena, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50g sušených hub, 200 ml sladké smetany, kopr, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Kysané zelí překrájíme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme rozpůlené uzené maso, nové koření, kuličky pepře, bobkový list a zvolna vaříme 2 až 2,5 hodiny. Po hodině vaření přidáme sušené houby. Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky, vložíme zpět do vývaru a přilijeme smetanu ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a povaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dolijeme vodu tak, abychom měli přibližně 3 litry polévky. Nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme podle chuti solí a pepřem.

Další recepty:
Kapustová polévka s ovesnými vločkami - vejce rozklepneme a rozšleháme ve smetaně...
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kapustová polévka z plecka.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Drožďové knedlíčky do polévky ve které je zavaříme.
Brokolicová krémová polévka s česnekem.
Bramboračka s uzeninou.
Kyselé zelí na čínský způsob - zelí slijeme...
Babiččina bramboračka s květákem.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou a zelím.
Kotlíková polévka

Recepty
Zelňačka

Ochutnejte recept zelňačka s uzeným masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.