Recepty > polévky > zelňačka s klobáskou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hlávkového zelí, 1 cibule, kmín, sůl, 1/4 litru sladké smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 litru zakysané smetany, 1 klobáska, brambory dle chuti
Recept na přípravu:
Litr vody uvedeme do varu, přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka. Poté smícháme sladkou smetanu se třemi lžicemi hladké mouky a přilijeme. Přilijeme i zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Mezitím si uvaříme brambory a osmažíme na kostičky nakrájenou klobásku. Při podávání vložíme do talíře uvařené brambory a osmaženou klobásku a zalijeme polévkou.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš uvaříme z kuřecího masa.
Kuřecí vývar s nudlemi z drůbků.
Zelňačka s uzeným masem z plece.
Gulášová polévka z mletého masa - necháme ji zvolna provařit.
Jihočeská zelnice z hlávky bílého zelí.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Drůbeží vývar z drobů a koster.
Domácí nudle z těsta.
Kuřecí vývar s drobením na jehož přípravu se hodí kuřecí stehna.
Jihočeská bramboračka je připravená se šlehačkou, vajíčkem a octem.
Pikantní zelňačka
Ochutnejte recept zelňačka s klobáskou.