Recepty

Recepty > zeleninové > zelná zemlbába

Zelná zemlbába

Potřebné suroviny:

1 veka, 600 g hlávkového zelí, 3 jitrnice, 2 cibule, 100 g plátkového sýra, kečup, sůl, drcený kmín, olej, 2 vejce, 100 ml mléka

Postup přípravy:

Plátky veky nasypeme do mísy a pokropíme vodou.

Na troše oleje zpěníme jednu pokrájenou cibuli, přidáme nakrouhané zelí a za stálého míchání osmažíme do poloměkka. Nakonec vmícháme trochu soli a kmínu.

Druhou cibuli rovněž necháme zpěnit na troše oleje, přidáme jitrnice, ze kterých jsme sloupli střeva a za stálého míchání rozehřejeme na kašovitou hmotu.

Zapékací misku nebo pekáč vymažeme a vysypeme moukou. Na dno naskládáme navlhčené plátky veky. Pokryjeme je vrstvou jitrnicového prejtu a zakryjeme dalšími plátky veky. Na ně urovnáme vrstvu zelí, znovu plátky veky. Na ně rozložíme sýr a pokapeme ho kečupem. Zakryjeme poslední vrstvou veky, přitlačíme a lehce pokropíme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 20 minut). Poté zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, vrátíme do trouby a necháme zapéct do sražení vajec.

Další jídla:
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Cuketa na kari s rýží.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Kuře na zelí upečeme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Zapečený květák

Recepty
Motto

Zelná zemlbába pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.