Recepty > polévky > zelná polévka ze zeleninového vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 menší hlávky zelí, sůl, 1 lžička másla, 1 litr zeleninového vývaru, 3 brambory, 500 ml plnotučného mléka, 1 lžíce hrubé mouky, 1 malá plechovka červených fazolí, 200g anglické slaniny, čerstvá petržel
Recept na přípravu:
Zelí očistěte, nakrájejte na nudličky, vložte do hrnce, osolte, přidejte lžíci másla a zalijte vodou nebo vývarem a uvařte doměkka. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě s trochou kmínu. K měkkému zelí přilijte mléko rozšlehané s moukou. Polévku provařte, promíchejte se slitými fazolemi, dochuťte solí a pepřem. Na pánvi orestujte nasucho nakrájenou anglickou slaninu. Do polévkové misky vložte uvařené brambory, přelijte polévkou a ozdobte orestovanou slaninou a nasekanou petrželí.
Další recepty:
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Zelná polévka s uzeným masem
Zelná polévka ze zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.