Recepty

Recepty > polévky > zelná polévka se zásmažkou

Zelná polévka se zásmažkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g kysaného zelí, 250g uzeného masa, 200g vepřové plece, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 1/2 lžičky kmínu, hrst sušených hub, 1 lžíce sádla, másla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky, majoránka, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Do většího hrnce dejte vařit uzené maso. Když je poloměkké, přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso, zelí, bobkový list, nové koření, předem namočené houby a vše uvařte doměkka. Poté maso vyjměte, nakrájejte na kousky a vraťte do hrnce. Ze sádla, másla nebo oleje a mouky usmažte jíšku, zalijte ji vodou, dobře rozmíchejte a vlijte do zelňačky. Nechte přejít varem, dochuťte solí a pepřem, stáhněte z ohně a přidejte majoránku.

Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Valašská kyselica s brambory.
Zelná polévka s uzeným masem

Recepty
Motto

Zelná polévka se zásmažkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.