Recepty > polévky > zeleninový krém s kari
Suroviny potřebné pro přípravu:
400g zeleniny, 50g másla, 1/4 litru mléka, 15g hladké mouky, 3/4 litru vody, petrželka, sůl, koření kari
Recept na přípravu:
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky a uvařte ve vodě s masoxem doměkka. Pak ji rozmixujte nebo prolisujte, osolte, zahustěte světlou, dobře provařenou jíškou, připravenou z másla, mouky a mléka. Polévku doplňte vodou na objem 1,3 litru, krátce povařte, okořeňte, přidejte drobně rozsekanou petrželku a podávejte.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky
Zeleninový krém s kari má své chuťové kouzlo.