Recepty > polévky > zeleninová polévka se slaninovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Polévka: 250g zeleniny (mrkev, petržel, celer, kapusta, hrášek...), 2 cibule, 2 lžíce oleje, 1 bujon, sůl, pepř, nové koření, petrželka
Knedlíčky: 150g strouhanky, 2 lžíce hrubé mouky, 2 vejce, olej, 20g slaniny, mléko, sůl, bílý pepř, petrželka
Recept na přípravu:
Polévka: Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme na rozpáleném oleji, zalijeme vodou, přidáme bujon, osolíme, okořeníme pepřem a novým kořením a vaříme doměkka. Poté zaváříme knedlíčky, které si přpravíme podle následujícího postupu.
Na oleji vyškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, řidáme ji ke strouhance, mouce a vejcím, osolíme a přidáme nadrobno pokrájenou petrželkou. Podle potřeby přidáme mléko, abychom získali potřebnou konzistenci, vytvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky po dobu 5 minut.
Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, ruský boršč je tradiční jídlo ruské kuchyně, žampionová polévka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, smetanová žampionová polévka, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, drůbeží vývar s rýží, boršč s klobásou, žampionový krém, cibulačka, houbové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept zeleninová polévka se slaninovými knedlíčky.