Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s rýží a šunkou

Zeleninová polévka s rýží a šunkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g řapíkatého celeru, 2 malé pórky, 2 velké mrkve, půlka hlávky bílého zelí, 1 cibule, 200 g dušené nebo uzené šunky vcelku, 60 g másla, 60 g rýže, 1 litr horké vody, sůl, mletý bílý pepř

Recept na přípravu:

Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, zelí nasekáme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 10 minut povaříme. Rýži propereme ve studené vodě a přidáme ji spolu se šunkou do vývaru. Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s rýží a šunkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.