Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s kolínky

Zeleninová polévka s kolínky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 konzerva bílých fazolí, 1 řapíkatý celer, 2 lžíce másla, 1,5 litru zeleninového vývaru, 4 rajčata, petrželová nať, 150g kolínek, 200g mraženého hrášku, 80g nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Řapíky celeru zbavte tuhých vláken a nakrájejte na kousky. Fazole dejte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Na másle orestujte cibuli, nasekaný česnek a kousky celeru. Podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a vařte pět minut. Rajčata spařte, sloupněte a dužninu nakrájejte na kostičky. Přidejte je do polévky společně s hráškem a kolínky. Vařte, dokud těstoviny nebudou hotové. Polévku přisolte a opepřete. Při podávání ji na talíři posypte nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

Další recepty:
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Valašská kyselica s brambory.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s kolínky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.