Recepty > polévky > zeleninová polévka s harmonií chuti
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, 20 dkg mrkve, 20 dkg ředkve, 20 dkg brambor, pórek, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg uzeného masa, 2 lžíce citronové šťávy, pepř, 3 kostky bujonu, harmonie chuti, jíška
Recept na přípravu:
Omytou mrkev, ředkev, brambory a pórek nakrájíme. Nakrájenou cibuli, slaninu a uzené maso osmahneme na oleji, zalijeme 1,5 l vývaru. Přidáme majoránku, bobkový list. Vaříme, až je zelenina měkká. Přisypeme Harmonii Chuti, povaříme a zahustíme jíškou. Dochutíme pepřem, můžeme přidat citrónovou šťávu a smetanu.
Další recepty:
Cuketová omáčka na špagety.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Pórková polévka s vajíčkem
Zeleninová polévka s harmonií chuti má své chuťové kouzlo.