Recepty > polévky > zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 mrkve, 2-3 stonky řapíkatého celeru, 2 vejce, 3-4 polévkové lžíce másla, strouhanka, 2-3 kostky droždí, zázvor, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme na proužky pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a vaříme do měkka.
Zatímco se zelenina vaří, připravíme knedlíčky podle následujícího postupu: Do rozehřátého másla vložíme rozdrobené kostky droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zázvor a chvíli mícháme na mírném plameni. Poté odstavíme z ohně, přidáme kari koření, vejce, nadrobno nasekanou petrželku, pepř, zahustíme podle potřeby strouhankou, aby nám vzniklo hustší těsto, ze kterého vytvoříme knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. V polévce drožďové knedlíčky zaváříme 5 až 8 minut. Nakonec dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, ruský boršč je jídlo ruské kuchyně, cuketová polévka s rajčaty, zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, smetanová žampionová polévka, zeleninová pánev na řecký způsob, polévka z medvědího česneku, drůbeží vývar s rýží, boršč s klobásou, žampionový krém, cibulačka, houbové knedlíčky do polévky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí na česneku
Ochutnejte recept zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky.