Recepty > polévky > zeleninová polévka s bylinkovou pastou
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g zelených fazolek, 1 velká mrkev, 2 malé cukety, 1 středně velký pórek, 250 g žluté tykve (případně sterilované), 500 g rozvařivých brambor, 4 velká rajčata, 5 lžic olivového oleje, 500 g čerstvých fazolí, sůl, 100 g vlasových nudlí
Pasta: 2-3 stroužky česneku, polovina lžičky hrubé soli, 1 svazek bazalky, 50 g parmezánu, 120 ml olivového oleje, čerstvě mletý pepř
Recept na přípravu:
Zeleninu omyjeme a očistíme. Fazolky, mrkev a cukety nakrájíme na půl centimetru silné kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Tykev a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kousky. Rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a mícháme, až začne intenzivně vonět. Zelenina přitom nesmí zhnědnout. Přimícháme fazolové boby a osolíme. Přidáme tolik vody, aby zelenina byla zalitá. Zvolna vaříme 30 minut. Vložíme nudle a vaříme dalších 10 minut. Oloupaný česnek, sůl, lístky bazalky a rozdrobený parmezán utlučeme v hmoždíři nebo přísady rozmixujeme. Přitom přiléváme olej. Hotovou polévku opepříme. Na stole do polévky zamícháme trochu bylinkové pasty.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Česnečka recept na vaření.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Italská zeleninová polévka minestrone
Zeleninová polévka s bylinkovou pastou má své chuťové kouzlo.