Recepty

Recepty > polévky > zeleninová minestrone

Zeleninová minestrone recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce olivového oleje, 10 dkg nakrájené šunky, 2 nasekané středně velké cibule, 2 rozetřené stroučky česneku, 1 nakrájený brambor, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky nastrouhaného zelí, 45 dkg rajčat, 20 dkg fazolí, vývar, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, nastrouhaný sýr

Recept na přípravu:

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku, cibuli a česnek a usmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, zelí, pórek a smažíme další asi 2 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata, fazole a litr horkého vývaru, vaříme pod pokličkou i s kořením, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme koření, polévku dosolíme a opepříme a na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Bramborová česnečka s česnekem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Zeleninová minestrone přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.