Recepty > zeleninové > zapékané bulky s mletým masem a sýrem
Potřebné suroviny:
4 bulky, 2 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, tvrdý sýr
Postup přípravy:
Housky rozřízneme a střídku natrháme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a osmahneme. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až je maso měkké, necháme vodu vydusit, přidáme pokrájenou cibuli společně se střídkou a ještě trochu osmahneme. Sejmeme z plotny a ochutíme solí, pepřem, kečupem a sojovou omáčkou. Housky rozpečeme v troubě dokřupava, vložíme do každé kousek sýra, naplníme masovou směsí a zasypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v horní části trouby, dokud se sýr neroztaví (asi 8 minut při 200°C).
Další jídla:
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Kuře na zelí upečeme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Zapečený květák
Zapékané bulky s mletým masem a sýrem pohladí chuťové pohárky.