Recepty > polévky > zapékaná francouzská cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g cibule, 80 g másla, 20 g hladké mouky, 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžíce bílého portského vína, 75 g strouhaného Ementálu, 1 vaječný žloutek, 2 lžíce smetany, 4 plátky francouzské bagety nebo bílé veky
Recept na přípravu:
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou. Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a několik minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.
Další recepty:
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Balkánské kuřecí kapsy osmažíme a poté chvíli dusíme.
Francouzská bramboračka
Zapékaná francouzská cibulačka má své chuťové kouzlo.