Recepty > zeleninové > zapečený lilek s nivou
Potřebné suroviny:
4 stroužky česneku, 1 lilek, 200 g mozzarally, 50 g nivy, 2 lžíce olivového oleje, 100 g šunky
Postup přípravy:
Lilek omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme je a necháme čtvrt hodiny vypotit. Poté půlky lilku omyjeme pod tekoucí vodou a lehce osmahneme na olivovém oleji. Změklý střed lilku vydlabeme a naplíme na kostičky pokrájenou šunkou s jemně nasekaným česnekem. Na vrch střídavě klademe plátky mozzarelly a nivy a na závěr osolíme a opepříme. Lilky zapékáme 20 minut při 200 °C a poté ihned podáváme.
Další jídla:
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Cuketa na kari s rýží.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Zapečený květák
Zapečený lilek s nivou pohladí chuťové pohárky.