Recepty > zeleninové > zapečený květák se šunkou, sýrem a smetanou
Potřebné suroviny:
1 květák, 60 g másla, 100 ml kysané smetany, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g sýra eidam, 40 g másla, sůl
Postup přípravy:
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali celá vejce a posypeme strouhaným tvrdým sýrem nebo oštěpkem. Připravený květák vložíme do dobře vyhřáté trouby a za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme do růžova.
Další jídla:
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Cuketové zelí dusíme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře na zelí upečeme.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Zapečený květák
Zapečený květák se šunkou, sýrem a smetanou pohladí chuťové pohárky.