Recepty

Recepty > zeleninové > zapečený květák se šunkou a sýrem

Zapečený květák se šunkou a sýrem

Potřebné suroviny:

1 středně velký květák uvařený do měkka, 200g nastrouhaného eidamu, 200g na kostičky nakrájené šunky, 4 vejce, 1 smetana, sůl, pepř

Postup přípravy:

Květák potrháme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Ve smetaně rozmícháme vejce a přidáme ke květáku, sýru a šunce. Osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní připravenou směs a dáme na 20 minut zapéct do trouby.

Další jídla:
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečený květák

Recepty
Motto

Zapečený květák se šunkou a sýrem rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.