Recepty

Recepty > zeleninové > zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Potřebné suroviny:

1 květák, 1 cibule, 200 g šunky, 4 vejce, 100 ml mléka, 150 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, olej

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme. Scedíme. Šunku pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, přidáme šunku a společně opečeme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme strouhaný sýr. Květák posekáme, rozložíme do olejem vytřeného pekáče, posypeme osmaženou šunkou a zalijeme vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 15-20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Cuketové zelí dusíme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře na zelí upečeme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák

Recepty
Motto

Zapečený květák se šunkou pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.