Recepty > zeleninové > zapečený květák se šunkou
Potřebné suroviny:
1 květák, 1 cibule, 200 g šunky, 4 vejce, 100 ml mléka, 150 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, olej
Postup přípravy:
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme. Scedíme. Šunku pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, přidáme šunku a společně opečeme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme strouhaný sýr. Květák posekáme, rozložíme do olejem vytřeného pekáče, posypeme osmaženou šunkou a zalijeme vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 15-20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Cuketové zelí dusíme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře na zelí upečeme.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák
Zapečený květák se šunkou pohladí chuťové pohárky.