Recepty > houby > zapečené žampiony se sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
žampiony podle počtu strávníků, tavený nebo strouhaný sýr, vejce, plnotučná hořčice, anglická slanina na kostičky, sůl, mletý pepř, smetana
Recept na přípravu:
Žampiony oloupeme, nožičky vyjmeme. Kloboučky osolíme, opepříme a dáme péct do vymazaného pekáče (plech).
Nožičky nakrájíme, smícháme s anglickou, vejci, sýrem, hořčicí a smetanou zředíme na řidší kaši - asi jako na bramborák. Směs navršíme na žampiony a upečeme.
Podáváme s hranolkami, kroketami, brambory nebo tyčinkami z listového těsta.
Další recepty:
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s přílohou.
Ovesné lívanečky zdobíme tvarohem nebo jogurtem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Rizoto s hříbky posypeme strouhaným sýrem.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou
Zapečené žampiony se sýrem zvou ke stolu.