Recepty

Recepty > hovězí maso > zapečené roštěnky s čepičkou z plísňového sýra

Zapečené roštěnky s čepičkou z plísňového sýra

Na tento recept bude potřeba:

4 roštěnky, mletý pepř, sůl, olej
4 velké poloviny loupaných kompotovaných broskví, 2 plísňové sýry (Camembert nebo Hermelín), špejle

Postup přípravy:

Den předem si připravíme maso: roštěnky lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme mletým pepřem, potřeme olejem, vložíme do misky na sebe a přikryté necháme v chladu odležet do druhého dne.

Druhý den plísňový sýr podélně rozkrojíme na 2 kolečka.

Pak na pánvi maso z obou stran opečeme doměkka a naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče. Na každý plátek masa položíme polovinu broskve, na broskev položíme plísní nahoru kolečko sýra a zapíchneme špejli, aby nesjel. Pekáč s takto připraveným masem vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 250 °C a zapečeme, až sýr povolí a udělá na broskvi "čepičku".

Podáváme s hranolky, kroketami, opečenými nebo vařenými brambory nebo bramborovou kaší a tatarskou omáčkou + zeleninovou oblohou.

Další recepty:
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Ragú polévka se zeleninou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kachní roláda pečená.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Recept hovězí roštěná

Recepty
Motto

Zapečené roštěnky s čepičkou z plísňového sýra osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.