Recepty > hovězí maso > zapečené roštěnky s čepičkou z plísňového sýra
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, mletý pepř, sůl, olej
4 velké poloviny loupaných kompotovaných broskví, 2 plísňové sýry (Camembert nebo Hermelín), špejle
Postup přípravy:
Den předem si připravíme maso: roštěnky lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme mletým pepřem, potřeme olejem, vložíme do misky na sebe a přikryté necháme v chladu odležet do druhého dne.
Druhý den plísňový sýr podélně rozkrojíme na 2 kolečka.
Pak na pánvi maso z obou stran opečeme doměkka a naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče. Na každý plátek masa položíme polovinu broskve, na broskev položíme plísní nahoru kolečko sýra a zapíchneme špejli, aby nesjel. Pekáč s takto připraveným masem vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 250 °C a zapečeme, až sýr povolí a udělá na broskvi "čepičku".
Podáváme s hranolky, kroketami, opečenými nebo vařenými brambory nebo bramborovou kaší a tatarskou omáčkou + zeleninovou oblohou.
Další recepty:
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Ragú polévka se zeleninou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kachní roláda pečená.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Recept hovězí roštěná
Zapečené roštěnky s čepičkou z plísňového sýra osloví jedlíky svou chutí.