Recepty

Recepty > hovězí maso > zapečené roštěnky

Zapečené roštěnky

Na tento recept bude potřeba:

4 roštěnky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej, polohrubá mouka
4 plátky anglické staniny, šunkového salámu nebo šunky a sýra

Postup přípravy:

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, orestujeme na rozpáleném oleji oleji s cibulí a česnekem, trošku podlijeme a dusíme doměkka. Vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou. Maso vložíme do pekáčku, každý plátek poklademe slaninou, šunkou (salámem), sýrem a zapečeme v troubě.

Podáváme s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší a oblohou. Při podávání na talíři poléváme šťávou.

Další recepty:
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Ragú polévka se zeleninou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachní roláda pečená.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Recept hovězí roštěná

Recepty
Motto

Zapečené roštěnky osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.