Recepty > hovězí maso > zapečené roštěnky
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej, polohrubá mouka
4 plátky anglické staniny, šunkového salámu nebo šunky a sýra
Postup přípravy:
Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, orestujeme na rozpáleném oleji oleji s cibulí a česnekem, trošku podlijeme a dusíme doměkka. Vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou. Maso vložíme do pekáčku, každý plátek poklademe slaninou, šunkou (salámem), sýrem a zapečeme v troubě.
Podáváme s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší a oblohou. Při podávání na talíři poléváme šťávou.
Další recepty:
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Ragú polévka se zeleninou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachní roláda pečená.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Recept hovězí roštěná
Zapečené roštěnky osloví jedlíky svou chutí.