Recepty > kuře > zapečené kuřecí plátky s mozzarellou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 plátky kuřecího masa, 5 větších brambor, 10 žampionů, 200 g eidamu, česnek, sýr parmezán nebo niva, olivy - černé i zelené, 2 rajčata, plátky sýru mozzarella, špenát
Postup přípravy:
Na dno pekáčku poklademe na plátky nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, na brambory naskládáme nenaklepané řízky - osolené, okořeněné vším, co má kdo rád (pepř, kořenící směs na pečené kuře, chilli...), poklademe nakrájeným česnekem a v předem vyhřáté troubě necháme péct, po 20 minutách na maso poklademe zbylé ingredience - olivy, rajčata, mozzarellu, špenát, okořeníme, bohatě ozdobíme sýrem a necháme zapéct dalších 20 minut.
Další jídla:
Vepřová pečeně s kysaným zelím a knedlíkem jako přílohou.
Kuře na medu pečeme 1 hodinu.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Rychlé kuřecí plátky s masem a žampiony.
Kachna na medu s broskvemi.
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Kuře s červeným zelím
Recept, podle kterého připravíme zapečené kuřecí plátky s mozzarellou.