Recepty

Recepty > kuře > zapečené kuřecí maso s jablkem, strouhankou a sýrem

Zapečené kuřecí maso s jablkem, strouhankou a sýrem

Potřebné suroviny:

500 g upečeného a vykostěného kuřecího masa, 4 plátky anglické slaniny, 2 jablka, 4 lžíce strouhanky, kari koření, 20 g másla, 60 g tvrdého sýra

Postup přípravy:

Na pekáček nebo do varné mísy rozložíme větší plátky slaniny, na ně položíme maso rozděleně na čtyři díly a vždy také dvě kolečka oloupaných jablek bez jádřince. Posypeme strouhankou předem promíchanou s kari kořením, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do dobře vyhřáté trouby nebo do grilu zapéct. Při vyjímání používáme lopatičky, aby se porce udržela pohromadě.

Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou pečeme do růžova.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice s těstovinami.
Zapečené kuřecí maso se žampiony a sýrem podáváme s bramborami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na zapečené kuřecí řízky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla zapečené kuřecí maso s jablkem, strouhankou a sýrem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.