Recepty > polévky > žampionová polévka s pórkem a rajčaty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
pórek, žampiony, sušená rajčata v oleji, jíška, vejce, kousek másla, kostka slepičího vývaru, sůl, pepř, petrželová nať
Recept na přípravu:
Na kousku rozehřátého másla orestujeme pórek a žampiony. Přidáme vřelou vodu, slepičí vývar a vaříme asi 2O minut. Poté zahustíme jíškou, přidáme rajčata a ještě asi 10 minut povaříme. Do hotové polévky vlijeme rozšlehané vejce a přidáme petrželovou nať.
Další recepty:
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Drůbeží vývar s rýží ozdobíme pažitkou.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Žampionová polévka s koprem dochucená octem.
Hovězí roštěná na smetaně podáváme s rýží nebo knedlíky.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Žampionová omáčka s vařeným masem a knedlíky.
Krémová žampionová polévka
Ochutnejte recept žampionová polévka s pórkem a rajčaty.